Bada på Härnösands Simhall

Simhallen erbjuder möjligheter till bad, lek, motion och rekreation. Bada och simma i lilla äventyrslandet, mellanbassängen eller 25-metersbassängen med hopptorn. Kom och må bra på vår härliga relaxavdelning med bastu på takterrassen.

Simskola och babysim

""

Stora bassängen

Bassängen är en 25-metersbassäng med sju banor, en vattenrutschbana, 5-meters hopptorn, 1- och 3-meterstrampolin. Bassängbotten är sluttande , den grunda sidan är 1,1 meter djup och den djupa delen är 3,9 meter djup.

Bassängen är idealisk för motionssimning och vattenträning, men har även öppet för lek med flytleksaker och flottar på fem av banorna emellanåt.
Här är vattnet 27 grader.Barn som badar

Mellanbassängen

Bassängen används till simskolor av olika typer, babysim, vattenlek för de yngre, vattenyoga. Det finns en liten rutschkana. Här är vattnet 32 grader, när vi har babysim höjer vi temperaturen till 34 grader.Äventyrsland för de små barnen

Plasken – ett äventyrsland för de små badarna

Här finns tre olika bassänger med varierande djup, små vattenfall, en grotta, båtbrygga och en kungatron. Allt i en fantastisk vacker miljö med gott om bord och sittplatser.

Här är vattnet 34 grader, en idealisk temperatur för små barn. I denna bassäng låter vi barn med målsman bada. Simkunniga hänvisas till de andra bassängerna.Vi öppnar hopptornet på söndagar!

Söndagar kl 12:00 – 14:30 har vi hopptornet öppet. Under denna tid kan man ej motionssimma.

För tillfället har restaurangen på simhallen stängt. Ni är välkommen att ta med eget fika, det finns micro ifall ni vill värma mat.

Simskola

Visste du att varje elev i skolan får 30 st. tillfällen med simlärare i bassängen på Härnösands Simhall under sin skolgång i årskurs 1 till 6?

 


Minisim – Krav: 2-3 år

På ett lekfullt sätt tränar vi på att känna oss trygga och säkra i vattnet. Målet är att barnet ska ta sig fram självständigt i vattnet. Föräldrar är med i vattnet. Vi jobbar i grupp med olika övningar som anpassas efter gruppen samt att föräldern gör övningar individuellt med sitt barn. Alla barn är olika och utvecklas i olika takt så all undervisning ska vara kravlös och rolig. Det blir mycket plask och bus i dessa grupper!

Lek och plask – Krav: från 4 år

Vi försöker bli vän med vattnet och skapar förutsättningar inför simskolan. Vi vänder oss till barn med mindre vattenvana. På ett lekfullt sätt jobbar vi med flyt-, hopp-, balans- och doppövningar.

Steg 1 – Krav: Från 5 år fyllda/eller under kursens gång

Målet med denna kurs är att få en god vattenvana, lära sig grunderna i bröst-och ryggsim. En förutsättning för att barnet ska kunna nå målen är att han/hon behärskar att doppa huvudet under vattnet. Har barnet problem med detta rekommenderar vi att ni går vår kurs lek & plask eller att ni badar själva med barnet och övar upp vattenvanan.

Steg 2 – Krav: Flyta på mage med simdyna, utföra korrekta bentag

Målet med denna kurs är att kunna simma korrekta arm- och bentag med simdyna och flytta på ryggen. En förutsättning för att barnet ska kunna nå målen är att han/hon kan grunderna i bröst-och ryggsim samt behärskar att flyta på mage med simdyna och röra sig obehindrat över och under vattnet.

Steg 3 – Krav: Utföra korrekta arm- och bentag med simdyna. Stora bassängen.

Målet med denna kurs är att kunna simma 25 meter bröstsim och ca 10 meter ryggsim.

Simkurs ungdom – Krav: 9 – 15 år

Målet med denna kurs är att du lär dig simma bröstsim och ryggsim samt få en god vattenvana. Inga förkunskaper krävs.

Vuxensimkurs – Krav: Från 18 år

Målet med denna nybörjarkurs är att du lär dig simma bröstsim och ryggsim samt få en god vattenvana. Kursen är individuellt anpassad för individen och vi jobbar med varje enskild målsättning. Har hela gruppen samma behov kan en mer allmän uppläggning av lektionerna förekomma. Värt att veta är att det kan ta tid att lära sig, speciellt om du någon gång blivit skrämd för vatten.

Information:

Priser

Anmälan

Babysim

Babysim kommer att ge barnet vattenvana. Barn och föräldrar kommer även lära sig att umgås i vattenmiljö, träffa andra föräldrar med barn och ha en mysig stund. I vattnet kan barn utvecklas motoriskt, socialt och intellektuellt samt att de får möjlighet att få röra sig på ett annat sätt som inte är möjligt på land.

Babysim nybörjare 3-6 månader
Barnet ska vara minst tre månader gammalt och väga minst 4 kilo samt att naveln ska vara läkt. Nybörjarsteget omfattar 8 lektioner. Där ökar vi gradvis från 15 till 30 minuter i vattnet. Första lektionen är enbart teori och kursen hålls i mellanbassängen som håller ca 34 grader vid våra träffar.

Babysim nybörjare 6-8 månader
Babysim kommer att ge barnet vattenvana. Barnet ska även känna vattensäkerhet och kunna självräddning. Barn och föräldrar kommer även lära sig att umgås i vattenmiljö, träffa andra föräldrar med barn och ha en mysig stund.

Babysim fortsättning steg 1
Barnen har gått nybörjarkursen.

Babysim fortsättning steg 2
Barnen har gått fortsättning steg I.

Information:

Priser

Anmälan

Tider för simskolan

Kurs

Tid

Tillfällen

Boka

Babysim 3-6 månader

10.00 - 10.30

10.40 - 11.10

Måndag

Måndag

Minisim 2-3 år

16.30 - 17.00

Tisdag

Lek och plask 4 år

16.10 - 16.40

Torsdag

Steg 1 från 5 år

16.10 - 16.40

17.15 - 17.45

16.10 - 16.40

Måndag

Tisdag

Onsdag

Steg 2 från 5 år

16.50 - 17.20

16.50 - 17.20

17.30 - 18.00

Måndag

Onsdag

Torsdag

Steg 3 från 5 år

17.30 - 18.00

17.30 - 18.00

15.30 - 16.00

Måndag

Onsdag

Torsdag

Barn/Ungdom 9-15 år

16.50 - 17.20

Torsdag

Vuxen

19.30 - 20.10

Torsdag

För mer information om babysim eller simskola för barn/vuxen

Härnösands Simhall

Telefon: 0611-12 000

E-post: reception@harnosandssimhall.se