Bada på Härnösands Simhall

Simhallen erbjuder möjligheter till bad, lek, motion och rekreation. Bada och simma i lilla äventyrslandet, mellanbassängen eller 25-metersbassängen med hopptorn. Kom och må bra på vår härliga relaxavdelning med bastu på takterrassen.

Simskola och babysim

""

Stora bassängen

Bassängen är en 25-metersbassäng med sju banor, en vattenrutschbana, 5-meters hopptorn, 1- och 3-meterstrampolin. Bassängbotten är sluttande , den grunda sidan är 1,1 meter djup och den djupa delen är 3,9 meter djup.

Bassängen är idealisk för motionssimning och vattenträning, men har även öppet för lek med flytleksaker och flottar på fem av banorna emellanåt.
Här är vattnet 27 grader.Barn som badar

Mellanbassängen

Bassängen används till simskolor av olika typer, babysim, vattenlek för de yngre, vattenyoga. Det finns en liten rutschkana. Här är vattnet 32 grader, när vi har babysim höjer vi temperaturen till 34 grader.Äventyrsland för de små barnen

Plasken – ett äventyrsland för de små badarna

Här finns tre olika bassänger med varierande djup, små vattenfall, en grotta, båtbrygga och en kungatron. Allt i en fantastisk vacker miljö med gott om bord och sittplatser.

Här är vattnet 34 grader, en idealisk temperatur för små barn. I denna bassäng låter vi barn med målsman bada. Simkunniga hänvisas till de andra bassängerna.Vi öppnar hopptornet på söndagar!

Söndagar kl 12:00 – 14:30 har vi hopptornet öppet. Under denna tid kan man ej motionssimma.

För tillfället har restaurangen på simhallen stängt. Ni är välkommen att ta med eget fika, det finns micro ifall ni vill värma mat.

Sommarsimskola 2024 - intensivsimskola v. 25-26

Under sommaren erbjuder vi intensivsimskola för barn och ungdomar på Härnösands simhall.

Anmälan dig till simskolan nedan eller genom samtal till receptionen på 0611-120 00.
Boka sommarsimskola (filtrera kategori på simskola).

Välkommen!

Sommarsimskola:

 Veckorna 25-26

Tid
Simkurs steg 1 08.30-09.00
Simkurs steg 2 09.10-09.40
Simkurs steg 3 09.50-10.20
Simkurs 9-15 år 10.30-11.00
Nio tillfällen 1 000 kr. Midsommarafton utgår

Bra att veta: 

Alla får plats. Vid för många anmälda ökar vi antalet kurser och vissa blir då omplacerade.
Vid för få anmälda förbehåller vi oss rätten att ställa in simkursen. Om barnets kunskapsnivå ej överensstämmer med simkursens krav för respektive steg förbehåller vi oss rätten att omplacera barnet. Stora bassängen är stängd fram till 11.30.

Simskola

Visste du att varje elev i skolan får 32 st. tillfällen med simlärare i bassängen på Härnösands Simhall under sin skolgång i årskurs 1 till 6?

 


Minisim – Krav: 2-3 år

På ett lekfullt sätt tränar vi på att känna oss trygga och säkra i vattnet. Målet är att barnet ska ta sig fram självständigt i vattnet. Föräldrar är med i vattnet. Vi jobbar i grupp med olika övningar som anpassas efter gruppen samt att föräldern gör övningar individuellt med sitt barn. Alla barn är olika och utvecklas i olika takt så all undervisning ska vara kravlös och rolig. Det blir mycket plask och bus i dessa grupper!

NYHET! Vi erbjuder nu även en Minisim för barn mellan 1-2 år samt Minisim för barn mellan 2-3 år med mer vattenvana.

Lek och plask – Krav: från 4 år

Vi försöker bli vän med vattnet och skapar förutsättningar inför simskolan. Vi vänder oss till barn med mindre vattenvana. På ett lekfullt sätt jobbar vi med flyt-, hopp-, balans- och doppövningar.

Steg 1 – Krav: Från 5 år fyllda/eller under kursens gång

Målet med denna kurs är att få en god vattenvana, lära sig grunderna i bröst-och ryggsim. En förutsättning för att barnet ska kunna nå målen är att han/hon behärskar att doppa huvudet under vattnet. Har barnet problem med detta rekommenderar vi att ni går vår kurs lek & plask eller att ni badar själva med barnet och övar upp vattenvanan.

Steg 2 – Krav: Flyta på mage med simdyna, utföra korrekta bentag

Målet med denna kurs är att kunna simma korrekta arm- och bentag med simdyna och flytta på ryggen. En förutsättning för att barnet ska kunna nå målen är att han/hon kan grunderna i bröst-och ryggsim samt behärskar att flyta på mage med simdyna och röra sig obehindrat över och under vattnet.

Steg 3 – Krav: Utföra korrekta arm- och bentag med simdyna. Stora bassängen.

Målet med denna kurs är att kunna simma 25 meter bröstsim och ca 10 meter ryggsim.

Simkurs ungdom – Krav: 9 – 15 år

Målet med denna kurs är att du lär dig simma bröstsim och ryggsim samt få en god vattenvana. Inga förkunskaper krävs.

Vuxensimkurs – Krav: Från 18 år

Målet med denna nybörjarkurs är att du lär dig simma bröstsim och ryggsim samt få en god vattenvana. Kursen är individuellt anpassad för individen och vi jobbar med varje enskild målsättning. Har hela gruppen samma behov kan en mer allmän uppläggning av lektionerna förekomma. Värt att veta är att det kan ta tid att lära sig, speciellt om du någon gång blivit skrämd för vatten.

NYHET! Barncrawl 1 – Krav: God vattenvana och kunna simma 200 m bröstsim. Från 7 år.

Från våren 2024 finns även en fortsättningskurs.

NYHET! Vuxencrawl 1 – Krav: God vattenvana och kunna simma 200 m bröstsim. Från 18 år.

Från våren 2024 finns även en fortsättningskurs.

Information:

Priser

Anmälan

Personlig Simtränare

Lär dig simma med en personlig tränare. För både nybörjare eller mer erfarna som vill vässa sig eller lära sig crawla. Kan bokas för 1-5 personer. Inga fasta tider, erbjuds på förfrågan.

Personlig tränare, enstaka tillfälle (30 min):

 

Barn (5-10 år) Ungdom (11-17 år) Vuxen (från 18 år)
1 person 350 kr 400 kr 450 kr
2 personer 650 kr 750 kr 850 kr
3 personer 900 kr 1050 kr 1200 kr
4-5 personer 1250 kr 1500 kr 1750 kr

Personlig tränare, paket om fem tillfällen (30 min/tillfälle):

Barn (5-10 år) Ungdom (11-17 år) Vuxen (från 18 år)
1 person 1500 kr 1750 kr 2000 kr
2 personer 3000 kr 3500 kr 4000 kr
3 personer 4250 kr 5000 kr 5750 kr
4-5 personer 6000 kr 7250 kr 8500 kr

Skicka förfrågan

Babysim

Babysim kommer att ge barnet vattenvana. Barn och föräldrar kommer även lära sig att umgås i vattenmiljö, träffa andra föräldrar med barn och ha en mysig stund. I vattnet kan barn utvecklas motoriskt, socialt och intellektuellt samt att de får möjlighet att få röra sig på ett annat sätt som inte är möjligt på land.

Babysim nybörjare 3-6 månader
Barnet ska vara minst tre månader gammalt och väga minst 4 kilo samt att naveln ska vara läkt. Nybörjarsteget omfattar 8 lektioner. Där ökar vi gradvis från 15 till 30 minuter i vattnet. Första lektionen är enbart teori och kursen hålls i mellanbassängen som håller ca 34 grader vid våra träffar.

Babysim nybörjare 6-8 månader
Babysim kommer att ge barnet vattenvana. Barnet ska även känna vattensäkerhet och kunna självräddning. Barn och föräldrar kommer även lära sig att umgås i vattenmiljö, träffa andra föräldrar med barn och ha en mysig stund.

Babysim fortsättning steg 1
Barnen har gått nybörjarkursen.

Babysim fortsättning steg 2
Barnen har gått fortsättning steg I.

Information:

Priser

Anmälan

För mer information om babysim eller simskola för barn/vuxen

Härnösands Simhall

Telefon: 0611-12 000

E-post: reception@harnosandssimhall.se