Träna på Härnösands Simhall

Oavsett vilken träningsform du väljer kan vi tillgodose dina behov. Kombinationen bad och gym uppskattas av många.

Styrketräning

""

Stora bassängen

Bassängen är en 25-metersbassäng med sju banor, en vattenrutschbana, 5-meters hopptorn, 1- och 3-meterstrampolin. Bassängbotten är sluttande , den grunda sidan är 1,1 meter djup och den djupa delen är 3,9 meter djup.

Bassängen är idealisk för motionssimning och vattenträning, men har även öppet för lek med flytleksaker och flottar på fem av banorna emellanåt.
Här är vattnet 27 grader.Barn som badar

Mellanbassängen

Bassängen används till simskolor av olika typer, babysim, vattenlek för de yngre, vattenyoga. Det finns en liten rutschkana. Här är vattnet 32 grader, när vi har babysim höjer vi temperaturen till 34 grader.Äventyrsland för de små barnen

Plasken – ett äventyrsland för de små badarna

Här finns tre olika bassänger med varierande djup, små vattenfall, en grotta, båtbrygga och en kungatron. Allt i en fantastisk vacker miljö med gott om bord och sittplatser.

Här är vattnet 34 grader, en idealisk temperatur för små barn. I denna bassäng låter vi barn med målsman bada. Simkunniga hänvisas till de andra bassängerna.Vi öppnar hopptornet på söndagar!

Söndagar kl 12:00 – 14:30 har vi hopptornet öppet. Under denna tid kan man ej motionssimma.

För tillfället har restaurangen på simhallen stängt. Ni är välkommen att ta med eget fika, det finns micro ifall ni vill värma mat.

Träning

För oss är det viktigt att alla som kommer till Spegeln känner sig välkomna och mår bra när de tränar hos oss. Självklart gäller det både dig som tränar någon gång ibland och dig som kommer till oss nästan varje dag. Naturligtvis arbetar vi aktivt mot doping och tar därför ett klart avstånd från alla dess former. Vi erbjuder motionsinriktad träning i olika former. Du kan antingen träna individuellt med styrke- och konditionsmaskiner eller i grupp under ledning av en instruktör.

Vi har ett lekrum nere på Spegeln som barnen kan vara i då du som förälder vill träna. Lekrummet är öppet under våra öppettider och öppnas av personal.

Här tränar och motionerar människor i alla åldrar (från 16 år). Från och med 11 års ålder kan man träna med målsman.

 

Spegeln

På nedre plan hittar du Styrke- träningslokalen, Spegeln. En lokal för allsidig motion och träning. Du får hjälp av instruktörer att forma ett eget träningsprogram. Fria vikter, motion- och maskinpark.

Träna utöver våra ordinarie öppettider

Måndag till söndag kl. 06.00-23.00

För mer information, kontakta receptionen.

Tänk också på att

  • Stanna hemma vid minsta symptom på sjukdom
  • Vara extra noga med handhygienen
  • Vara extra noga med rengöring av redskap och maskiner

Prova kostnadsfritt

Vill du komma och prova en gång tillsammans med en instruktör så går det bra.

Kom ihåg!

  • Tag med egen handduk.
  • Torka av redskap och dynor efter dig.
  • Använd inte skor som du haft utomhus.

Ring och boka tid!

Telefon: 0611-12 000 (receptionen)

Gemensam policy - fri från dopning och narkotika

Idrott, friskvård och droger hör inte ihop! Vi som tränar här har rätt att vistas i en miljö fri från dopning och narkotika.

Härnösands Simhall deltar i ett samarbete mot doping och arbetar för en dopingfri miljö i enlighet med svensk lagstiftning. Om vi misstänker att någon använder otillåtna medel på anläggningen kommer vi att ingripa och vidta åtgärder enligt policyn

Denna policy är byggd på omtanke om den enskilde individen och dess hälsa, men är även viktig ur en säkerhetssynpunkt. Alla som tränar hos oss måste vara införstådda med den policy och de regler som gäller här för att få träna!

Medlemmar som tillhör en förening som är ansluten till Riksidrottsförbundet, omfattas av idrottens antidopingreglemente. Här kan du läsa mer om Riksidrottsförbundet.

Har du några frågor kring detta, vänd dig till någon i personalen eller ansvarig i klubben.

Följande friskvårdsanläggningar är med:

Frågor och svar

Kan jag överlåta mitt kort till någon annan?
Ja, dock kan enbart kontant betalat medlemsavtal överlåtas. Detta kostar 150 kr i administrativ avgift. Medlemsavtal kan endast överlåtas en gång.

Vad händer om jag flyttar till annan ort?
Vi avbryter ett autogiro-medlemskap vid flytt till annan ort, vid uppvisande av flyttintyg eller arbetsintyg från orten. Vid medlemskap mot kontant eller faktura så gäller endast överlåtelse av medlemskap enligt ovan.

Kan jag frysa mitt kort?
Vi fryser medlemskap vid sjukdom och skada mot uppvisande av läkarintyg. Vi fryser även kort under graviditet. Kortaste frysningstiden är två veckor.

Vad gäller om jag vill säga upp mitt medlemskap?
Efter bindningstidens utgång sägs medlemskapet upp automatiskt.

Hur betalar jag för mitt medlemskap?
Vi erbjuder betalning via autogiro, faktura och kontant betalning. Vi tar även emot Friskvårdscheckar, Benify och ActiWay.

När i månaden görs autogirodragningen?
Vi drar den 25:e varje månad. Infaller den 25:e en lördag drar vi den 24:e och infaller den 25:e en söndag drar vi den 26:e. Finns ingen täckning provar vi att dra 3 ggr till därefter spärras kortet för träning tills att avgiften är betald. Man kan då betala i receptionen på simhallen.

Hur gammal måste jag vara för att få träna hos er?
Här tränar och motionerar människor i alla åldrar (från 16 år). Från och med 11 års ålder kan man träna med målsman (Spegeln junior).

Får jag släppa in någon som säger att de glömt sitt chiparmband hemma?
Nej, du får aldrig släppa in någon annan på anläggningen. Gör du detta riskerar du att stängas av.

Vad ska jag ha för kläder när jag tränar?
Kom till gymmet hel och ren. Ta inte på dig tröjan du tränade med senast. Bada inte i parfym. Det blir så mycket trevligare då, framför allt för oss andra. Det är inte tillåtet att träna i bar överkropp eller enbart sport-bh. Det är ej heller tillåtet att använda ytterskor i lokalerna, gör man detta riskerar man att bli avstängd.

Jag har aldrig styrketränat eller konditionstränat. Hur kommer jag igång?
I detta fall rekommenderar vi att du kontaktar en av våra instruktörer för en kostnadsfri introduktion.

Hur gör jag med kläder och värdesaker?
På nedre plan finns låsbara skåp. Det är bara att ta med ett hänglås och ta ett ledigt skåp. Lås finns också att köpa i receptionen. Det är dock viktigt att du kommer ihåg att ta ditt lås med dig när du har tränat färdigt då det ej är tillåtet att låta det hänga kvar på skåpet när man är färdigtränad. Vi har även mindre värdeskåp på entré plan med plats för exempelvis plånbok och telefon, dessa kan du använda mot en avgift.

Hur fungerar entrén?
Håll fram ditt chipparmband mot läsaren och slå din kod så öppnas dörren. Se till så att dörren stängs ordentligt efter dig. Observera att det inte är tillåtet att släppa in andra personer samtidigt, gör du det så riskerar du avstängning.

Vad gör Härnösands Simhall för att garantera min säkerhet på anläggningen?
Simhallens personal utbildas i första hjälpen/HLR. Hjärtstartare finns att tillgå i anslutning till entrén på anläggningen.

Hur arbetar Härnösands Simhall mot användandet av doping/droger på anläggningen?
Otillåtna dopingpreparat är förbjudna. Bevisat nyttjande medför avstängning utan återbetalning av medlemsavgift i ett år eller mer. Härnösands Simhall är öppen för Polisen i deras arbete att förhindra bruk och spridning av dopingpreparat.

För mer information och frågor

Härnösands Simhall

Telefon: 0611-12 000

E-post: reception@harnosandssimhall.se